Lábon kihordott tüdőgyulladást - ezekről a tünetekről ismerheti fel

Fáj a hátam ha köhögök. HIRDETÉSBLOKKOLÓVAL TILTOTTAD LE A REKLÁMOK MEGJELENÍTÉSÉT.

A légutak nyálkahártyájának gyulladása, a hörghurut és légcsőhurut, mandulagyulladástorokgyulladás vagy a hátra csorgó orrváladék egyaránt köhögést idéz elő. A tüdőgyulladás és a mellhártyagyulladás is ezt a tünetet váltja ki, részben a mellhártya ingerlésével.

Ön már ismeri a koronavírus-fertőzés tüneteit?

A légutakba kerülő idegentest szintén azonnali köhögési rohamot vált ki, ami csak az idegentest eltávolításával szűnik meg. A gyulladás okozta köhögések gyógyszeres kezeléssel általában néhány hét alatt spontán elmúlnak, de akár anélkül is. Ha a köhögés elhúzódik és két hónapnál tovább tart, akkor már krónikus köhögésről van szó. Ezt az állapotot mindenképpen vegyük komolyan, mert súlyosabb betegség állhat a háttérben. A krónikus köhögés leggyakrabban a dohányosoknál fordul elő, jellemzően a reggeli órákban, és váladék felköhögésével jár.

Az asztmásoknál is ez az egyik legjellemzőbb tünet, kiegészülve a nehézlégzéssel, amelyet fizikai terhelés is kiválthat. A reflux esetében szintén a gyakori köhögés az egyik tünet, mivel ilyenkor a gyomor és a nyelőcső közötti záróizom gyengülése miatt a gyomortartalom — főként lefekvéskor vagy lehajláskor — visszafolyik a szájüregbe, a savas váladék pedig irritálja a nyelőcsövet.

A tüdők valamilyen krónikus gyulladása például TBCa hörgőtágulat, a jó- és rosszindulatú daganatok, továbbá a tüdőfibrózis is tartós, makacs köhögéssel járó betegségek, csakúgy, mint a mellhártya betegségei, gyulladása, a légmell, a mellüregi folyadék.

Talán kevesen tudják, de könyök ízületi blokád kezelés epicondylitis a tüdő, hanem a szív betegségei, például a szívritmuszavar vagy a szívelégtelenség is járhatnak köhögéssel.

Emellett ritkábban, de a hasi szervek — például a vese daganata vagy a petefészek betegségei is reflexes úton köhögtetnek. Gyakori a deréktáji fájdalom, amely jellemzően hátul, a fenéktől felfelé, a deréktájon, illetve a gerinc két oldalán jelentkezik. Mi állhat a vesetáji fájdalom fáj a hátam ha köhögök Húgyúti fertőzések A húgyúti fertőzéseket okozó kórokozók általában a húgycsövön keresztül jutnak be a húgyhólyagba. Hatásukra begyulladnak a különböző szövetek, és attól függően, hogy meddig jutnak el a kórokozók, kialakulhatnak alsó húgyúti fertőzések, mint például húgycsőgyulladás és húgyhólyaggyulladás.

Súlyos esetben akár felső húgyúti fertőzés is kialakulhat, aminek a leggyakoribb formája a vesemedence-gyulladás.

Vesegyulladás A vesegyulladást általában hólyaghurut vagy húgyúti fertőzés előzi meg. Amennyiben kezeletlen marad, könnyen romolhat a beteg állapota és kialakulhat a vesemedence-gyulladás. A második az már sokkal lágyabb de minden más stimmel mennyisége is bőséges. Utána elkezd rotyogni meg bugyborékolni. A harmadik viszont olyan mint ha pisilnék.

Hányinger vagy fájdalom nincs. Ez így rendben van??? Tisztelettel: Csaba Tisztelt Csaba! Valószínűleg a gyógyszer mellékhatása okozza panaszát.

A tüdőgyulladás és tünetei

A metformin hatóanyagú gyógyszereknek ez egy gyakori mellékhatása, az adag csökkentésére megszűnhet, de ezt beszélje meg orvosával. Bármit eszek fel fúj és szellesé tesz. Rettentő kellemetlen esténként föleg. Egyszerűen nem tudom mit tegyek. Szégyellem magam. Kérem adjon tanácsot.

Kaczor Ferenc - Ha megütőm a lotton a fönyereményt

Köszönöm szépen! Keressen fel egy gasztroenterológust, hogy részletesebben megbeszéljék panaszait és elvégezzenek néhány vizsgálatot. Nekem túl sok a fáj a hátam ha köhögök. Szedtem rá gyógyszert Esomeprazol, Ulprixde nem használ. A mellkasom nagyon fáj, a hátam és a gyomorszáj folyamatosan. Tudna ajánlani valamit, hogy milyen orvost keressek? Mindenekelőtt a háziorvosát keresse fel, de lehet, hogy gasztroenterológusra is szükség lesz.

Szeretném megkérdezni hogy laktózérzékenyen tudok-e Normaflor-t szedni? Sajnos a leírásban nem találtam válaszra. Köszönettel: Veronika Tisztelt Veronika! Nincs laktóz a Normaflore-ban, úgyhogy szedheti. Állandó haspuffadástól szenvedek mar évek óta. Vannak erős hasi görcseim és hasmenésem, sokat ég a gyomrom és hányingerem. Voltam gyomortükrözésen és vastagbéltükrözésen, hasi ultrahangon, kilégzési teszten laktózzal terheléssel, ételallergia vizsgalaton és minden negatív. Iszonyú depressziós vagyok, fáradékony, rossz a közérzetem.

Remélem tud segíteni, köszönöm! Lisztérzékenység, coeliakia irányába kellene még vizsgálni. Ha ez is negatív eredménnyel járna, akkor keresse fel ismét egy gasztroenterológust, gondolják át újra a helyzetet. Péter Zoltán Tisztelettel kérdeznék: 64 éves vagyok fél éve voltam teljes vastagbéltükrözésen, ami polipot eltávolítottak a szövettana nem jelzett bajt.

Most a gondom kb 10 napja napi alkalommal néha formált, de inkább hasmenés jellegű a székletem. Merckformin XR ast szedtem mg-ot már régebb óta, kb 1 hónapja mg-ra lett emelve. Hasfájásom volt így visszagondolva, majd hasmenésem lett 10 napja, lehet ez a gyógyszeremeléstől? Azóta sem jöttem rendbe. Izgat nagyon mitől lett ez az idegesítő székletügyem Válaszát tisztelettel köszönöm.

Igen, lehet a gyógyszer mellékhatása. Péter Zoltán Tisztelt Doktorúr! Vashiányos vérszegénység miatt végzett vérvizsgálat alapján IgA, IgG, transzglutamináz IgA negatív lett, úgy, hogy ettem gluténtartalmú ételeket folyamatosan. Indokolt ezek után gasztroszkópiát vékonybél mintavételt végezni, ha semmilyen emésztőrendszeri tünetem nincsen? Ha nincs más lehetséges oka a vashiányos vérszegénységnek és coeliakiában gondolkodnak, akkor gyomortükrözés gastroscopia során végzett vékonybél biopszia lehet a következő lépés.

Fáj, belenyilall a dereka tüsszentéskor, köhögéskor? Ez lehet az oka Ugyanakkor dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, akkupunktőr arra figyelmeztet, hogy a tartós fájdalom, zsibbadás is utalhat erre a betegségre.

Trombózis miatt véralvadásgátló terápiában részesülök 11 hónapja, ami mellé pantoprazol 40 mg tablettát kaptam a gyomorvérzés megelőzésére kezdetben 9 hónapig napi 2X1, azóta 1X1. Kérdésem: a pantoprazol hosszú távú alkalmazása okozhat e bármilyen károsodást rák, savas reflux, stb? Illetve abbahagyható e egyik napról a másikra? Köszönettel: Katalin Tisztelt Katalin! Az adagot fokozatosan csökkentve kell a kezelést abbahagyni. A hátralévő hónapban kezdetben csökkentse a pantoprazol adagját 20 mg-ra, majd ritkítsa fokozatosan a pantoprazol bevételét.

Hosszú ideig tartó pantoprazol vagy más protonpumpa gátló kezelés esetén lehetnek ugyan olyan mellékhatások, káros következmények, amelyek nem okoznak tüneteket, de az egy év még nem nagyon hosszú idő és a mellékhatások többnyire visszafejlődnek a kezelés abbahagyását követően.

Hét éve jelentkezett nálam gyümölcs fogyasztása után erős hasi görcs, hasmenés. Eleinte csak az almától, mostanra szinte minden gyümölcstől és már a sütőtöktől is. Fruktóz felszívódási zavarra gyanakodtam, így elmentem egy kilégzéses tesztre.

Nem mutatott magas értéket, a legmagasabb 10 volt, utána a legutolsó mérés már csak 2 ppm. Tehát negatív. Kérdésem az lenne, hogy ha negatív az eredmény, akkor mi okozhatja a problémát?

fáj a hátam ha köhögök

Köszönöm a válaszát. Tisztelettel Cz. Katalin Tisztelt Cz. Akkor zárható ki a fruktóz szerepe, ha nem csak a görbe volt normális, hanem panasza sem volt a vizsgálat idején és közvetlenül utána.

Persze az sem mindegy hány gramm fruktózzal történt a vizsgálat. Az sem közömbös, hogy milyen gyümölcs és mekkora mennyiségben vált ki panaszokat. Állandó puffadás kínoz, már levegőt is zihálva veszek. Azt felelték, hogy a család, 3 gyermekkel járó stressz okozza.

De én azt gondolom nem így van. Ha tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, fűszereset, füstöltet eszem, akkor botrányosan megnő a pocakom. Kérem ha tud javasoljon valamit! Tisztelettel N.

Mónika Tisztelt N. Történt-e vizsgálat laktóz intoleranciára hidrogén kilégzési tesztaz endoszkópiák során szövettani mintavétel a nyombélből és vérvétel lisztérzékenység irányába? Áprilisban állapítottak meg nálam gastro-oesophagealis refluxot, oesophagitisszel. Azóta túl vagyok egy 4 hetes, 40 mg-os Esomeprazol kúrán, teljesen eredménytelenül. Most sikerült november végén visszajutnom a gasztroenterológus orvosomhoz, aki közölte, hogy a 4 hét az semmire sem elég, minimum 8 hetes kúra kell.

Ezért előírt egy 4 hetes napi 2x40mg-os és utána egy 8 hetes napi 1x40 mg esomeprazol kúrát. Kissé szkeptikus vagyok ennek a kúrának az értelmében.

Félek, ez a tetemes gyógyszer mennyiség több kárt okoz majd, mint amennyit használna az első kúrát figyelembe véve. Kérem, nyugtasson meg, hogy félelmeim alaptalanok. A protonpumpa gátló kezelés javasolt hossza a panaszoktól is függ. A 12 hetes kezelés teljesen megszokott, annak ellenére, hogy a reflux betegség típusos panaszai a jól beállított protonpumpa gátló kezelésre napok alatt megszűnnek.

Ha egyáltalán nem enyhítette panaszait a gyógyszeres kezelés, akkor érdemes elgondolkozniuk gasztroenterológusával, hogy mi lehet ennek az oka pl. Reflux betegséget állapítottak meg nálam, de gyomortükrözésem még nem volt. Omeprazolt szedek 4 hete, a savas érzés megszünt, de amikor nyelek, olyan érzésem van, mint amikor valaki hurutos és az a valami állandóan ott mocorog. Rendkívül idegesítő. Ön szerint várjak még türelemmel, elmúlhat ez még ha tovább szedem a gyógyszert?

Üdvözlettel: Z. Katalin Tisztelt Z. Ha Ön elmúlt éves és ez a megmaradt kellemetlenség idegentest érzés, nyelési nehézséget okoz, falatelakadás érzésével jár, akkor ne halogassa a gyomortükrözést gastroscopiát vagy felső panendoscopiát, ami a nyelőcső, a gyomor és a nyombél endoszkópos vizsgálatát fáj a hátam ha köhögök.

Tüdőgyógyász

Ellenkező esetben várhat még az endoszkópiával. Tudni kell azt is, hogy ami ennyi idő alatt nem szűnt meg omeprazol mellett, az kis eséllyel fog változni. Másrészt minden reflux betegnek legalább egyszer életében javasolt az endoszkópos vizsgálat.

Péter Zoltán Tisztelt Doktor ùr! Kilégzéses urea C13 Helicobakter szűrésen voltam. Az eredmény kétes lett, ezért megismételték. Az eredmény ismét kétes lett. Most gyomortükrözésre akarnak küldeni, de én nem szeretném. Nem értem miért nem tudjàk a kilégzéses tesztből kimutatni? Ultrahangal nem lehetséges megnézni? Tisztelettel: Tünde Tisztelt Tünde! Néha kétes lesz az eredmény. Más módszer is van a Helicobacter pylori kimutatására, nem csak a kilégzési teszt és a gyomortükrözés.

A kérdés az, hogy tényleg szűrővizsgálat volt-e vagy valamilyen panasza is van. Ezeknek alapján, az Ön korának figyelembevételével, kell a gasztroenterológusnak és Önnek közösen választani a lehetőségekből. Naponta legalább x rohannom kell a wc-re. Olyan, mintha hasmenésem lenne. Az első pár másodpercben olyan, minta pisilnék, víz távozik, utána rengeteg levegővel a vér jön.

  1. Látnod kell orvoshoz?
  2. Fáj, belenyilall a dereka tüsszentéskor, köhögéskor? Ez lehet az oka - EgészségKalauz

Élénk piros. Rendes széklet naponta 1x van, de akkor is jön vér, a wc papíron csak vért látok. Korábban voltam proktológián, ahol azt írták hogy a végbél alsó szakaszának nyálkahártyája gyulladt.

Mitől van hogy fáj a hátam ha köhögök?

A vérképem nem mutatott gyulladást. Volt széklettenyésztés, eredménye negatív. Mivel terhes vagyok, vastagbéltükrözésre nem merek elmenni, biztos nem tesz jót a babának. Mi lehet ennek az oka? Nem fáj soha semmi, sem a hasam, sem a végbél. Köszünüm válaszát Tisztelt Asszonyom! Keressen fel személyesen egy gasztroenterológust, hogy részletesen meg tudja beszélni panaszát és a lehetőségek közül jól tudjon választani.

Mikor Pentasa kúpot használok elmúlik de mikor abbahagyom rögtön visszagyullad. Mit tegyek? Előre is köszönöm válaszát Üdvözlettel: P. Gáborné Tisztelt P. Az is elfogadható megoldás, ha a Pentasa kúpot rendszeresen használja, de más hatóanyagra is váltani lehet.

Ezt a gondozását végző gasztroenterológus tudja leginkább megmondani, aki ismeri az Ön betegségének kiterjedését, aktivitását, eddigi gyógyszeres kezelések eredményességét stb. Anyukám halála óta van refluxom, hat éve. Vannak tünetmentes éveim de a tavasz, az ősz és a stressz mindig előhozza. Nem voltam még gyomortükrözésen soha. A tüneteim most gyógyszer ellenére is megvannak. Emelt adag Esomeprazolt szedek napi háromszor. Lassan fontolgatom a gyomortükrözést.

Nagyon félek hogy Barrett nyelőcsövem lesz és meghalok fáj a hátam ha köhögök. Még csak 32 éves vagyok. Ön szerint fennáll a rák esélye nálam? Valamint Ön szerint érdemes altatásban végezni a gyormortükrözést? Tisztelettel, B. Katalin Tisztelt B. Minden reflux betegségben szenvedőnek legalább egyszer javasolt gyomortükrözést végezni, többek között a Barrett-nyelőcső keresése céljából és nem feltétlenül rosszindulatú daganat lehetősége miatt, aminek az Ön életkorában elhanyagolható a valószínűsége.

Ha a gyógyszeres kezelés nem hat a várt módon, az is egy érv a gyomortükrözés mellett. Ha nagyon fél a gyomortükrözéstől, akkor kellemes meglepetés lehet az altatásban végzett vizsgálat, de tudni kell, hogy ennek költségei és valamelyest nagyobb kockázata van. Tisztelettel dr. Péter Zoltán Kedves Doktor úr! Tegnap gyomortükrözés után írta fel a gasztroenterológus a Rabyprexet.

Lehet mellékhatása, hogy a mai első reggeli szem beszedése után estére szédülök? Köszönöm válaszát: Kriszti Kedves Kriszti!

Ha feltétlenül indokolt a protonpumpa gátló szedése, akkor egy másikra kellene váltani. Crohn beteg vagyok már 10 éve, most hagynám abba a napokban a Medrolt 4mg. Maximum 1,5 hónapig szedtem. Azt tapasztaltam mikor nagyobb adagban szedtem kb 2 hete, akkor sokkal jobb volt a székletem is és a közérzetem is. Lehet a Medrolt emelni, úgy, hogy nap múlva elhagynám teljesen? Nem ártok vele a Crohn-nak?

Szúró mellkasi fájdalom

Mennyivel lehetne emelni? Babát tervezünk a párommal Nem befolyásolja a Medrol szedése a magzatot? Üdvözlettel: Zsanett Kedves Zsanett!

Ha igaza van abban, hogy meg kell emelni a szteoid adagját Crohn-betegsége miatt, akkor ne számítson arra, hogy nap múlva abbahagyja. Lehet szteroid mellett terhességet kihordani, de terhesség alatt a Crohn-betegség kezelése szoros gasztroenterológiai kontrollt igényel. Megállapították, hogy kb. Refluxom is van, de azzal nincs különösebb problémám. Mostanában azt tapasztalom, hogy étkezésnél, bár igyekszem lassan és kevesebb adagot enni, a gyomorszájnál mintha megállna az étel és olyan rosszullét jön rám, az eutirox ízületi fájdalma le kell feküdjek egy pár percre.

Ha nagyon erős ez a fájdalom utána a székletem fekete. Azt szeretném megtudni, hogy vérezhetek-e ettől a gyomor felé, és szükséges-e ezt a sérvet megműteni. Válaszát várom köszönettel: Szilvia Tisztelt Szilvia! Ha panaszának fennállása óta nem volt gyomortükrözése, akkor keresse fel gasztroenterológusát, mert a panaszok alapján fennáll a gyomortükrözés javallata.

A gyomortükrözés eredménye alapján lehet megválaszolni kérdését. Mire tippel Doktor Úr? Edina Tisztelt Edina! Érdemes lenne gasztroenterológiai rendelésre elmenni, mert könnyen lehet reflux betegsége. El kellene dönteni, hogy legyen-e gyomortükrözése vagy gyomortükrözés nélkül gyomorsavtermelést gátló gyógyszeres kezelést kezdeni. Szeretnék antireflux műtéttel kapcsolatban kérdést feltenni.

A közeljövőben fogják elvégezni nálam reflux betegségem miatt amit a gyógyszeres kezeléssel nem tudtak kezelni. A gasztroenterológusom szerint 40 évesen fiatal vagyok hozzá hogy ezzel együtt éljek. Nálam az alaptünet a rendszeres és intenzív köhögés a melkasi szorítás, rekedség, torokfájás és az állandó gombócérzés valamint ez a valami ami folyton föl-le mozog a nyelőcsőben de a számba nem érkezik vissza.

Viszont szinte folytogat. Szerencsére gyomorégésem nem intenzív. Ami aggaszt az a nyelési nehézség. Vagy amit mindenki emlitett a drasztikus fogyás. És hogy az evés és a nyelés már soha nem lesz ugyanaz. Kérem írja meg nekem mire számítsak és hogyan lehet ezt "túlélni" normális körülmények közt.

Sajnos erről a gasztroenterológusom nem tájékoztatott csak annyit közölt hogy a műtét után az állapot javulást hoz. Sajnos az antireflux műtétet követően valóban lehetnek kellemetlenségek.

Az antireflux műtétet egy alapos kivizsgálás előzi meg, melynek alapján eldönthető, hogy indokolt-e a műtét, illetve várható-e javulás a műtéttől. Azt javasolom, hogy a részleteket és az összes műtéttel kapcsolatos kérdését azzal a gasztroenterológus sebésszel beszélje meg, aki a műtétet fogja végezni. Üdvözettel dr. Egy pár hete gluténmentesen étkezem, kicsit csökkentek a panaszok, de nem szűntek meg teljesen.

Az fáj a hátam ha köhögök szerint a gerinc okozza, de belül a bélben fáj, szinte szünet nélkül tompán. Nagyon félek a kolonoszkópiás vizsgálattól, már kétszer voltam, nem merem újra vállalni.

Válaszát köszönöm. Ha 6 év telt el a polyp eltávolítása óta, azóta nem volt vastagbéltükrözése és most ezek a panaszai vannak, akkor keresse fel gasztroenterológusát vastagbéltükrözés céljából. Ha ennyire tart a kolonoszkópiától, akkor végeztesse el bódításban, altatásban.

Mit árul el a köhögésünk?

Péter Zoltán Tisztelt Dr. A problémám 2 évvel ezelőtt kezdődött, véres széklettel, melyről béltükrözés után kiderült, hogy belső aranyér okozza. Sajnos mostanában rosszullétek gyötörnek főképpen este. Hirtelen tör rám melegem lesz, rossz közérzetem lesz, a gyomrom görcsölni kezd, a hasam felpuffad, diszkomfort érzéssel társul, a beleim elkezdenek zuborogni, majd laza emésztetlen székletem lesz.

Gyakran gyötör migrénes fajfájás,mely kíséretében rengeteg sárga vizet hányok ki.

fáj a hátam ha köhögök

Máskor reggeli hascsikarásra ébredek és nagy mennyiségű laza emésztetlen széklet távozik. Orvostól orvosig járok, gasztroenterológusok, pszichiáter, mindenféle vizsgálaton átestem, reflux, sok gyomnosav és irritábilis bél szindróma IBS a diagnózis. Az ön véleménye szerint mi lehet ez? Éva Tisztelt S. Ennyi információ alapján nem lehet diagnózist felállítani. Néha nehéz a panaszok okát kideríteni. Ha a gasztroenterológusok véleménye nem egyezik, akkor érdemes lehet még más gasztroenterológus tanácsát is kikérni, úgy hogy az összes leletét át tudja nézni.

Próbáljon a lakóhelyéhez közel olyan gasztroenterológust találni, aki hasmenéses betegségekkel foglalkozik. Panaszaim kb. Először feljött a gyomorsavam és fájt a mellkasom. Csináltak EKG-t, ami teljesen rendben volt, azt mondták gyomorsav. Erre kaptam savlekötőt, amitől kb.

Erre kaptam Venter granulátumot, amely elmulasztotta ugyan, de pár nap múlva már gyomorgörcseim lettek. Ezzel kórházban is voltam egy napot.

Csináltak vér-vizelet vizsgálatot, hasi UH-t. Mindegyik negatív lett. Elküldtek gyomortükrözésre, azt mondták lehet reflux vagy bélfertőzés.

A savlekötőt még reggelente eszem, gyakran van hányingerem, valamint bal oldali hasi fájdalmam. Érdeklődnék, hogy egy propolisz kúrát érdemes lenne-e megcsinálnom, valamint mire tippel a Doktor Úr? Leírása alapján panaszait okozhatja reflux betegség.

fáj a hátam ha köhögök

A gyomortükrözést is lehet választani természetesen, ezzl több információ nyerhető, min a kilégzési teszttől. Szerintem beszélje meg ezeket a lehetőségeket gasztroenterológusával és közösen válasszanak.

Feleségemnek proctitis ulcerosa betegsége van. A legutóbbi fellángolás nagyobb mérvű volt, mint a korábbiak és a tünetek is erőteljesebben jelentkeztek.

Vastagbéltükrözés azt állapította meg, hogy továbbterjedt a betegség és sajnos már a vastagbél is érintett. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen módon lehetne elérni, hogy Feleségem hosszabb időre évekre-évtizedekre is tünetmentessé válhasson? Továbbá nagyon érdekelne Doktor Úr véleménye a tekintetben, hogy kizárólag a hagyományos "protokollok" szerinti gyógyszeres kezelés kúp, tabletták, szteroid, később akár immunrendszer-gyengítő, stb.

Attila Tisztelt Attila! Sajnos előfordul, hogy kezdetben csak a végbelet érintő colitis ulcerosa proctitis ulcerosa később a vastagbél felsőbb szakaszaira is kiterjed. A tünetmentesség fenntartására csak a gyógyszeres kezelésekkel kapcsolatban vannak megbízható adatok. A gyógyszeres kezelés vezetése gasztroenterológus feladata és sajnos nincs garancia a fellángolások elkerülésére.

Fontos a megfelelő életmód, életvitel, táplálkozás is. A bizonyítékokon alapuló orvosláson kívül eső alternatív módszerek között is van amelyiket meg lehet próbálni, de azt javaslom ezzel kapcsolatban mindig kérjék ki a gondozást végző gasztroenterológus véleményét is.

Édesapámat 2 hete vittem kórházba sárgaság miatt. Először epekő volt a diagnózis. Azóta elvégezték nála az ERCP vizsgálatot de epevezeték szűkülete miatt nem volt eredményes. Majd májbiopsziát végeztek de a szükületet itt sem tudták átjárni.

Azt mondták, hogy epevezeték daganat ami lehet hogy a májat is érinti. Érdeklődnék, hogy milyenek a gyógyulási esélyei ill. Gyerekkorában már volt sárgasága ha ez lényeges. Előre is köszönöm válaszát: Tisztelt Kérdező!

Mik a reflux általános tünetei?

A gyógyulási esélyek csak a műtét után mondhatók meg. Az alternatív gyógymódokat csak az orvosi kezelés kiegészítéseként javasolom. Péter Zoltán Kedves DoktorÚr! A párom ERCP vizsgálatát követően acut hasnyálmirigy gyulladás alakult ki, elfelejtették a megkezdett antibiotikumot adni a Kórházban!? Az ERCP során egy 5 cm-es stentet kapott. A zárójelentésben az áll, hogy ezt 3 hónap múlva el kell távolítani, addig keressen sebészt aki elvégzi az epehólyag eltávolítását.

Kérdésem az lenne, hogy amennyiben elvégzik az epehólyag műtétet és 3 hó múlva kikerül a stent, hogyan zárják le az epeutat? Nagyon szépen köszönöm a válaszát!!!! Üdvözlettel: Éva Kedves Éva! A válaszhoz tudni kellene, hogy miért helyezték be a stentet és melyik fáj a hátam ha köhögök epeút vagy hasnyálmirigy vezeték. Azt a gasztroenterológust kellene megkérdezni, aki az ERCP-t végezte. Érdeklődni szeretnék, hogy mi okozhatja a párom problémáit.

Gyakori a széklete, amely elég laza. Gyakran érez köldöktáji görcsöket, észrevételem szerint inkább tejtermék majonéz, sajt, tejföl stb fogyasztása után kb. Ezek a tünetek utalhatnak vékonybél problémára? Tisztelettel: Nikoletta Tisztelt Nikoletta! Keressenek fel egy gasztroenterológiai rendelést. Panaszai alapján tejcukor laktóz intolerancia és lisztérzékenység coeliakia irányába kellene először vizsgálni.

Ezek után kellene eldönteni, hogy szükséges-e további gasztroenterológiai kivizsgálás vagy sem. Gyomorszáj tájékomon hónapok óta fájásaim vannak! Ha eszek kb egy két órára elmúlik, de utána megint fáj. Sajnos éjjelente is. Háziorvosnál is voltam, de csak Normafloret irt fel!! És van mikor a torkomban égető érzést érzek! Mi lehet a bajom? Panaszai hátterében leginkább nyombélfekély, reflux betegség állhat. Ha 40 évesnél fiatalabb, akkor első lépésben nem kell feltétlenül gyomortükrözést végezni.

Keressen fel egy gasztroenterológust.

7 aggódnivaló a terhesség alatt

Laktóz érzékeny vagyok, amelyet két éve állapítottak meg, és erre Lactase rágótabblettát szedek. Sajnos a panaszaim nem múltak el. Bal bordám alatt érzek puffadást minden étkezés után. Kipróbáltam több puffadás elleni tablettát espumisan, stompax, de sajnos nem segítettek. Teltségérzetem van kevés étel fogyasztása után is, kiver a víz és rosszul érzem magamat.

Mi lehet a betegségem? Üdvözlettel: B. György Tisztelt B. A laktáz tartalmú tabletták nem szűntetnek meg feltétlenül minden panaszt, amit laktóz intolerancia okoz. Az a kérdés, hogy laktózmentes étrend mellett vannak-e panaszai. Ha vannak, akkor folytassák gasztroenterológusával gasztroenterológiai kivizsgálását. Laktulóz H2 kilégzéses teszten voltam az eredményem: '0: 0 ' 17 ' 5 ezután mind 0 Laktóz kilégzésnél 5-ig ment fel a második mérés utána végig 0. A tüneteim erős hasmenés. Mit jelent a fenti laktulóz eredmény?

József Tisztelt József! Az laktóz és laktulóz terheléssel végzett hidrogén kilégzési tesztjei negatívnak mondhatók, de hasmenése szempontjából csak annyit jelentenek, hogy valószínűleg nincs laktóz intoleranciája.

fáj a hátam ha köhögök

Mindenképpen folytassák gasztroenterológusával gasztroenterológiai kivizsgálását. Szedtem rá Emillán tablettát melyet később abba is hagyhattam és jó ideig tünetmentes voltam. Már majdnem 3 hónapja szedek 20 mg Ezomeprazolt este. Tegnap már mély levegővételkor is fájt a gyomorszájam! Megyek gyomortükrözésre és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy helyesen cselekszem-e hogy a gyomortükrözés előtt 6 nappal kihagyom az Ezomeprazolt?

Nem szeretném hogy a gyomortükrözés ne valós eredményt adjon. Mi lehet a háttérben hogy ennyire felerősödtek a tüneteim? Ez egy reflux szövődmény vagy valamilyen daganatos elváltozás okozhatja-e a panaszaimat? Kövérné Tisztelt Hölgyem! A reflux betegség okozta panaszoknak nagy a kiújulási hajlama.

Ilyenkor csak kivételes alkalmakkor szükséges gyomortükrözést végezni, illetve szövődményre vagy rosszindulatú daganat kialakulására kellene gondolni. A szövődmények, mint pl.

Az utóbbiak lehetőségének mérlegelését és a gyomortükrözés indokoltságának eldöntését persze gasztroenterológusra kell bízni. Többnyire elég a megfelelő gyógyszer, megfelelő adagban, megfelelő időpontban való bevétele megfelelő időn át.

  • Tisztelt Doktor!
  • Tüdőgyógyász - Kérdések válaszok - jgypkatt.hu

Ha gyomortükrözés előtt kihagyja a gyógyszert, akkor nagyobb eséllyel fognak elváltozásokat találni. De ennek nincs sok jelentősége, mert a gyomortükrözés ilyenkor nem a reflux betegség diagnózisát kell célozza. Most már lassan 2. Nyomokban véres is volt 2 alkalommal. Bal oldalt enyhe feszítést érzek, de hányingerem és lázam nincs. A kinézetem is sápadt.

Házi dokinál már voltam, ő antibiotikumot írt fel, de nem változott semmi. Azt javasolta hogy szedjek Zir-gastrot és ha nem múlik elküld további vizsgálatokra. Mi okozhatja ezt a betegséget, és milyen vizsgálatokra fognak elküldeni? Mit tegyek addig? Fel kellene keresni egy gasztroentreológust. Leginkább vérvételre és vastagbéltükrözésre, kolonoszkópiára számíthat.

Régóta gyomorégéstől szenvedek. Eleinte Quamatellel, majd Nolpazaval enyhítettem a gyomorégést. Amint áttértem Nolpazára, egy éve, azóta megváltozott a székletem. Nincs hasmenésem, de állandóan lágy a széklet és sokkal több WC-papírt kell használnom. Olyan érzés mintha nem fejeződne be székelés. A gyógyszerek szedését abbahagytam fél éve. A gyomorégést kímélő ételek fogyasztásával kordában tudom tartani, de a székelési panaszaim nem javulnak.

Tisztelt Tibor! Sajnos ennyi alapján nem lehet diagnózist felállítani. Előfordulhat, hogy probiotikumok segíthetnek, de különböző vizsgálatokra, pl. Megfigyeltük különböző ételeknél a tüneteket és mindig mikor tejterméket eszik akkor van rosszul.

Lehetséges tejérzékenység? Természetesen elmegyünk gasztroenterológushoz, csak szeretném tudni, hogy valami más, esetleg nagyon komoly betegség is állhat a háttérben?

fáj a hátam ha köhögök

Mivel nagyon féltem Őt Köszönöm a segítségét. Először tejcukor, laktóz intoleranciát kellene keresni laktóz terheléssel végzett hidrogén kilégzési teszttel. Ha ez pozitív, akkor kerülni kell a tejcukor, laktóz bevitelét. Ha negatív lenne, akkor a gasztroenterológus majd javasol további vizsgálatokat, de nem kell komolyabb betegségre gondolni. Állandó bal alhasi fájdalom, görcs, mozgásra van amikor fokozódik.

Voltam gasztroenterológián, kétszer volt vastagbéltükrözésem, kis belső aranyeres csomók kivételével negatív mindkétszer. Azóta volt hasi ultrahangom, hasi CT, vérvétel, mind negatív. Érdeklődnék, hogy Önnek lenne-e valamilyen tanácsa. A legfontosabb vizsgálatai megtörténtek ugyan, de gasztroenterológiai eredeten kívül, reumatológiai, mozgásszervi és urológiai okot is ki kellene zárni.

Ha ezek kizárhatók, akkor beszéljék át újból gasztroenterológusával a panaszait. Ha ez sem segít, akkor kérje meg gasztroenterológusát, hogy ajánlja be egy másik gasztroenterológushoz. Utóbbinak teljesen új lesz a történet, nem fogják befolyásolni korábbi elképzelések, így lehetnek jó ötletei. Kérem mondja meg milyen további vizsgálatra vagy kezelésre lenne szükségem a leírt diagnózis alapján, mert a Controloctól amit a gasztroenterológustól kaptam még nem múlt el a gyomorfájásom.

Gastrits chronica interstitalis mediocris gradus közepes foku aktivitással. Helicobacter pylori negatív.

Kérem pár szóval mondja el nekem konyha nyelven mit jelent ez a diagnózis, mert a gyomortükrözést végző orvos nem mondta el. Köszönöm: Bozóné Tisztelt Bozóné! Ez egy szövettani diagnózis, ami közepes súlyosságú idült gyomornyálkahártya gyulladást jelent, melynek okaként nem tudtak Helicobacter pylori fertőzést igazolni.